Vodovod nema licencu za rad, a građani neispravnu vodu plaćaju dvostruko!

Na osnovu dokumentacije do koje je došao Građanski preokret, JKP “Vodovod i kanalizacija” u Zrenjaninu ne poseduje licencu za obavljanje delatnosti snabdevanja vodom za piće. To proizilazi iz Plana aktivnosti za pribavljanje te licence koju je gradski vodovod uputio gradonačelniku Zrenjanina 17. juna ove godine.

Na osnovu zahteva za transfer sredstava iz budžeta grada, vidljivo je da se takozvanoj “fabrici vode” plaća usluga prečišćavanja kao da je ta voda ispravna, iako je i dalje zabranjena za piće. Vodovod je za tu namenu 24. odnosno 29. juna iz gradske kase tražio ukupno više od 11 miliona dinara. To znači da Zrenjaninci dvostruko plaćaju vodu koja je zabranjena za piće: jednom preko računa koje im mesečno dostavlja gradski vodovod, a drugi put sredstvima iz gradskog budžeta.

JKP “Vodovod i kanalizacija” i dalje skriva dokument pod nazivom “Sporazum o pokušaju ugovornih strana da ugovor ostane na snazi” koji je zaključilo 21. januara ove godine s konzorcijumom vlasnika “fabrike vode”, a koji je Građanski preokret tražio po zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja.

Problemi koji su zadesili Zrenjanin zbog postupanja aktuelne gradske vlasti u vezi s vodosnabdevanjem tokom poslednjih šest godina ne rešavaju se raspuštanjem gradskog odbora vladajuće stranke, nego smenom svih odgovornih lica u institucijama i krivičnim procesima za koje su nadležnim tužilaštvima već podnete odgovarajuće prijave prethodnih godina i meseci.

Povezane vesti: