Krivična prijava protiv ministra Kneževića

Građanski preokret je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu – Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije podneo krivičnu prijavu protiv Gorana Kneževića, ministra privrede Srbije i visokog funkcionera Srpske napredne stranke.

Knežević se ovom prijavom sumnjiči za podstrekavanje na izvršenje krivičnih dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Građanski preokret je septembra prošle godine podneo krivične prijave protiv gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i još pet povezanih lica zbog krivičnih dela u vezi s poslovima vodosnabdevanja u Zrenjaninu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, tri od tih šest lica su uhapšeni 13. februara ove godine.

U izjavi emitovanoj na zrenjaninskoj televiziji KTV 12. februara ove godine, bivši visoki funkcioner Grada Zrenjanina i preduzeća “Vodovod i kanalizacija” David Dimkić je nedvosmisleno potvrdio da su sve radnje u vezi sa nezakonitim ugovaranjem, a zatim i izgradnjom postrojenja za preradu pijaće vode, svi funkcioneri grada i komunalnih preduzeća izvršavali prema instrukcijama Gorana Kneževića.

Povezana vest: