10 razloga za podršku promenama

Na četiri lokacije u Zrenjaninu, u centru garada i na tri pijace, aktivisti Građanskog preokreta sproveli su danas akciju “10 razloga za podršku promenama”.

Članovi Glavnog odbora Građanskog preokreta razgovarali su sa građanima o tome zašto je važno da na predstojećim izborima podrže promene.

Na brošuri koju su aktivisti tom prilikom delili građanima pobrojano je 10 glavnih razloga za promene, a među njima su to što se državna uprava ne ponaša profesionalno i u javnom interesu nego po volji vladajuće partije, što se vrši pritisak na medije, novinare, nevladine organizacije i pojedince sklone kritičkom razmišljanju, što je prema svim relevantnim međunarodnim instancama u Srbiji zabeležen značajan porast korupcije, a pad u oblasti političkih prava i građanskih sloboda.

Građanski preokret kao razlog za podršku promenama  ističe i to što aktuelna vlast poklanja i uništava prirodna bogatstva, što sklapa štetne aranžmane s kompanijama koje koriste prljave tehnologije i tako ugrožavaju životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Među navedenim razlozima je i to što aktuelni predsednik republike uzurpira ovlašćenja koja mu po ustavu ne pripadaju i što je javna scena zagađena tabloidnošću, neistinama, klevetama i hajkama na neistomišljenike vlasti.

Miljan Vuković i Branislav Ivin, na početku današnje akcije

“Podržavamo političke promene i pozivamo građane da im doprinesu na predstojećim izborima, a po potrebi i vaninstitucionalno, ako vlast pokuša da prekraja rezultate glasanja” –  rekao je član glavnog odbora Građanskog preokreta Miljan Vuković tokom akcije u zrenjaninskom naselju Bagljaš. On je zaključio da su promene neophodne ako želimo bolju budućnost za društvo i državu u kojoj živimo.

Povezane vesti: