Srbija nema Tjenanmen, a batina ima dva kraja

Na upozorenje Građanskog preokreta da se gradilište kineske fabrike autoguma Linglong spaja cevima velikog prečnika s rekom nije reagovalo za to nadležno javno preduzeće ili neka druga državna institucija, čak ni investitor, već Srpska napredna stranka, koja je i na taj način potvrdila da neposredno vrši vlast, što Ustav Srbije inače izričito zabranjuje.

Nakon jučerašnje rezolucije Evropskog parlamenta, a zahvaljujući katastrofalnom vođenju države od strane Srpske napredne stranke, za Zrenjanin i Linglong čuo je ceo civilizovani svet i to ne po nečemu dobrom, već zbog kršenja ljudskih prava, prisilnog rada, korupcije i zagađenja životne sredine. Svima je, osim naprednjacima, postalo kristalno jasno da je takozvana najveća investicija u Srbiji višestruko štetna, kako za prirodu, tako i za društvo.

Srpska napredna stranka je jučerašnjim saopštenjem pokazala da ne zna šta je uloga nevladinog sektora u društvu jer u njemu vidi samo opoziciju i strane plaćenike. Njena najava da će 3. aprila “svi lažni pokreti i sve opozicione stranke biti potučeni do nogu” zvuči kao realan opis onog što priželjkuje, a sasvim izvesno i onog što priprema u bukvalnom smislu, uz pomoć maskiranih batinaša, bagera, čekića i močuga.

Podsećamo Srpsku naprednu stranku da građani nisu njeni podanici, da Srbija nema i neće imati svoj Tjenanmen, a da batina uvek ima dva kraja.