Tužilaštvo da otvori istragu o Vučiću i saradnicima

Tužilaštvo bi trebalo da otvori istragu o vezama predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vladajuće Srpske napredne stranke s kriminalnim grupama i krivičnim delima izvršenim prethodnih godina, a koji se spominju u postupku protiv Veljka Belivuka.

Juče objavljeno svedočenje osumnjičenog Belivuka je dovoljan razlog da tužilaštvo reaguje, a da se javnost Srbije ozbiljno zabrine, jer ono što je prethodnih godina provejavalo kao sumnja u povezanost izvršne vlasti s kriminalnim gupama i huliganima, sada se pojavilo u spisima predmeta kao iskaz jednog od aktera.

Kriminalni klan Veljka Belivuka nastao je i funkcionisao tokom godina u kojima je Srpka napredna stranka imala apsolutnu vlast na svim nivoima, a Aleksandar Vučić bio najmoćniji političar u državi, zbog čega tvrdnje Veljka Belivuka ne izgledaju kao odbrana lažima, već podsećanje na kontekst koji mu je omogućio kriminalna dela za koja je osumnjičen.

Građanski preokret pruža punu podršku redakciji KRIK-a i svim novinarima koji profesionalno i objektivno istražuju veze između kriminala i nosilaca javnih funkcija.