Cisterne u naselja, vodomate u institucije

Građanski preokret zahteva od gradske vlasti u Zrenjaninu da sva sredstva za vodosnabdevanje planirana budžetom za 2020. godinu hitno preusmeri u nabavku cisterni za pijaću vodu koje bi svakodnevno bile raspoređene po gradu, kao i za nabavku vodomata koji bi trajno bili postavljeni u holovima svih javnih institucija: ambulanti, bolnica, škola, vrtića, suda, gradske uprave i kulturnih ustanova.

Pozivamo pokrajinsku i državnu vlast da pomognu Gradu Zrenjaninu i posreduju u postizanju sporazuma sa gradskim vodovodima Beograda, Novog Sada i Vršca o dugoročnom snabdevanju Zrenjanina cisternama sa zdravstveno ispravnom, pitkom vodom.

S obzirom na to da se izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode u Zrenjaninu pretvorila u petogodišnju kriminalnu ujdurmu, krajnje je vreme da se na alternativni način postupi po nalogu pokrajinskog sanitarnog inspektora koji je svojim Rešenjem još 2004. godine naložio JKP “Vodood i kanalizacija” da odmah obezbedi higijenski ispravnu vodu za piće stanovništvu Zrenjanina.

Apelujemo na tužilaštvo kojem smo podneli krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Predraga Bodiroge, zakonskog zastupnika konzorcijuma koji gradi “fabriku vode” Nenada Obradovića i drugih povezanih lica, da konačno pokrene istragu i liši slobode odgovorna lica, pre nego što naprave još veću štetu po javni interes, dodatno ugroze javno zdravlje ili pobegnu iz zemlje.

Povezane vesti: