Preminula Zorica Radišić

Profesorka biologije i aktivistkinja Građanskog preokreta Zorica Radišić preminula je u 61. godini, nakon duge i teške bolesti.

Zorica Radišić 1962. – 2023.

Zorica Radišić je rođena 1962. godine, diplomirala je biologiju na Univerzitetu u Novom Sadu, a pedagoškim radom bavila se u većem broju škola u Beogradu i Zrenjaninu.

Ostala je upamćena kao omiljena profesorka bilologije učenicima Zrenjaninske gimnazije, gde je brojne generacije učila svom predmetu, ali i životu.

Bila je ekspert za ekologiju i sa velikim entuzijazmom je prenosila svoje znanje i ljubav prema životnoj sredini mlađim generacijama.

U prethodnih dvadeset godina bila je jedna od najdoslednijih i najhrabrijih građanskih aktivista u Zrenjaninu. Nikada neće biti zaboravljeno njeno beskompormisno zalaganje za primenu zakona, očuvanje prirode i ljudska prava.

Od osnivanja je članica Građanskog preokreta, u okviru kojeg se borila za dosledno primenjivanje propisa u zaštiti životne sredine, ali i otklanjanje svih nepravilnosti koje muče grad u kojem je živela.

Podsećanje na Zoricu Radišić