Gospođo Brnabić, ni fikusi ne mogu bez vode

Na inicijativu organizacije “Pravo na vodu” danas je širom Srbije, kroz različite akcije, obeležen Svetski dan voda.

Ovim danom Ujedinjene nacije žele da podsete na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta. Njegovo obeležavanje u Zrenjaninu ima poseban značaj jer se radi o gradu u kojem je već više od 18 godina zabranjena voda za piće, a kraj tom problemu se ne nazire.

Jasna poruka: Naša voda mora biti zdrava!

Građanski preokret je u centru Zrenjanina podsetio na ovaj važan datum slanjem razglednica “Naša voda mora biti zdrava” na tri adrese: gradskim čelnicima, predsednici vlade Ani Brnabić i tužilaštvu za organizovani kriminal.

Naša voda mora biti zdrava!

Na razglednicama piše:

Tužilaštvu za organizovani kriminal
Kada ćete podići optužnice protiv osumnjičenih za krivična dela u vezi s vodosnabdevanjem u Zrenjaninu? Čekate Godoa? Naša voda mora biti zdrava. Kao i pravosuđe.

Simu Salapuri i Čedomiru Janjiću
Punih 10 godina niste obezbedili sugrađanima ispravnu vodu za piće. Kada ćete zbog očigledne nesposobnosti podneti ostavke? Naša voda mora biti zdrava. I Zrenjanin mora da ozdravi od vas.

Ani Brnabić
26. juna 2019. godine obećali ste Zrenjanincima ispravnu vodu za piće u roku od par meseci iz postrojenja u koje ste uložili više desetina miliona dinara iz budžeta. Znate li koji je danas datum? Znate li da ni fikusi ne mogu da žive bez zdrave vode?

Slanje razglednica