Vlast ignorisala inicijativu Zajedno do vode

Od početka inicijative “Zajedno do vode” u martu prošle godine pa do danas, Građanski preokret je upućivao redovne pozive predstavnicima gradske vlasti i gradskog vodovoda na panel diskusije, tribine i online razgovore.

Za jedanaest meseci, na pregršt poziva, samo je Predrag Bodiroga, v.d. direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” jednom odgovorio pozitivno, iskazujući spremnost za razgovor, ali se i on ubrzo predomislio pa otkazao već zakazan intervju.

Bodiroga je 18. decembra Građanskom preokretu napisao “da će mu biti zadovoljstvo da snimimo razgovor” i zamolio da se to uradi početkom januara. U dopisu 11. januara je odložio snimanje, ali i obećao da će ono biti realizovano tokom tog meseca, a 31. januara je javio da ipak nije u mogućnosti da obavi razgovor.

Na početku Inicijative “Zajedno do vode” javnosti su iz gradske kuće, gradskog vodovoda i “fabrike vode” stizale iste tvrdnje i ista obećanja. Danas je situacija sasvim drugačija: vodovod i “fabrika vode” su kao rogovi u vreći, a gradska vlast se “pravi mrtva”. Građani i dalje nemaju zdravstveno ispravnu vodu. Inicijativa je rasvetlila mnoge detalje kriminalne ujdurme koja traje već više od šest godina, ostaje samo da vidimo epilog.

Email prepiska s direktorom vodovoda Predragom Bodirogom