Brnabić da se izjasni o fabrici vode u Zrenjaninu

Prilikom posete “fabrici vode” u Zrenjaninu 26. juna 2019. godine, Ana Brnabić je izjavila da je “važno da građani znaju šta radimo, šta smo investirali, zašto se pomeraju rokovi i ko je odgovoran…”

JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin je prošle nedelje objavilo Izveštaj stručne komisije o radu “fabrike vode” u kome je konstatovano da to postrojenje ne ispunjava ni jedan od 34 tehnička uslova iz ugovora, da velik broj uzoraka prečišćene vode nije u skladu s Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti, da se voda u tom postrojenju ne dezinfikuje po propisima, da njegov rad iscrpljuje izvorišta vode i dovodi do propadanja gradskog kanalizacionog sistema.

“Fabrika vode” ne radi od 20. decembra prošle godine, kada se u njenom postrojenju dogodila eksplozija u kojoj su povređena dva lica.

Iz budžeta države i grada Zrenjanina tokom poslednje dve godine uloženo je u više stotina miliona dinara u to postrojenje, koje je u privatnom vlasništvu.

Pozivamo Anu Brnabić da se izjasni o “fabrici vode” u Zrenjaninu i da saopšti građanima upravo ono što je lično istakla kao važno: šta radite, u šta ste investirali, koji je rok da Zrenjaninci dobiju ispravnu vodu za piće i ko je odgovoran za fijasko?