Otvoreno pismo tužiocima

Pišemo vam otvoreno pismo jer smo vam krivične prijave uputili pre više od godinu dana.

Prošle nedelje se dogodila eksplozija u zrenjaninskom postrojenju Fabrike vode doo iz Beograda, a dve osobe su tom prilikom povređene. Zbog te havarije i ponovnog prekida rada postrojenja, došlo je do tridesetak havarija na vodovodnoj mreži u gradu. Samo nekoliko dana kasnije, Skupština grada Zrenjanina je odlučivala o budžetu i opredelila 120 miliona dinara “subvencija za prečišćenu vodu” tom postrojenju.

Šta i koga čekate? Političku volju izvršne vlasti? Mig iz vrha vladajuće partije? Godoa? Veću eksploziju sa smrtnim posledicama? Da “fabrika vode” ispusti neku hemikaliju u cevi pa da se otruju desetine hiljada ljudi? Da se još nekoliko miliona evra prelije iz budžeta u ruke “investitora” koji već pet godina ne ispunjavaju ugovornu obavezu, ne isporučuju uslugu, a nanose materijalnu štetu gradskoj infrastrukturi?

Gradom Zrenjaninom i privrednim društvom Fabrika vode doo Beograd i dalje upravljaju lica protiv kojih smo vam blagovremeno podneli krivične prijave. Zašto ne postupate po njima? Zašto su vam istrage zakasnele, selektivne, ograničene i spore? Zašto nema rezultata? Da li je moguće da nema odgovornih za nezakonito zaključen ugovor, petogodišnju ujdurmu, veliku materijalnu štetu, a sada i povređene radnike?

Kada ćete se posvetiti ovom slučaju i podići optužnice? Na leto, kada nam opet potpuno presuše slavine? Ili na kukovo leto?

U Zrenjaninu, 23. decembra 2020. godine
Građanski preokret

Povezana vest: