“Fabrici vode” u Zrenjaninu 112 miliona dinara iz ovogodišnjeg budžeta

Današnjom odlukom Skupštine grada Zrenjanina utvrđen je ukupan ovogodišnji iznos od 112 miliona dinara za “isporučenu prečišćenu vodu” koji Javno-komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” prebacuje “fabrici vode” u privatnom vlasništvu.

“Fabrika vode” ni u jednom trenutku tokom 2020. godine nije isporučivala vodu u skladu s Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti. Osim s kvalitetom vode, u dva navrata od po nekoliko meseci dok je vodosnabdevanje išlo preko tog postrojenja bilo je problema i s kvantitetom, odnosno količinom isporučene vode, jer je nije bilo dovoljno za rubne delove grada i više spratove.

“Fabrika vode” ni u ovom trenutku ne radi jer je oštećena u nedavnoj eksploziji.

Gradska vlast Zrenjanina je današnjom odlukom potvrdila i nastavila svoju dugogodišnju politiku protiv interesa građana, a u korist privatnih investitora, koja u slučaju vodosnabdevanja ugrožava zdravlje i bezbednost svih stanovnika, a ima i svoje očigledne kriminalne dimenzije.

Građanski preokret poziva tužilaštvo da postupi po krivičnim prijavama koje su podnete protiv čelnika Grada Zrenjanina i takozvanih investitora u “fabriku vode” kako bi se ujdurma s tim postrojenjem konačno završila.

Povezana vest: