Fabrika vode nezakonito uključena u delatnost vodosnabdevanja u Zrenjaninu

Odlukom lokalnih vlasti, danas je u komunalnu delatnost vodosnabdevanja u Zrenjaninu uključeno privredno društvo “Fabrika vode doo” iz Beograda, bez ikakvog pravnog osnova ili na osnovu nezakonitog ugovora koji se krije od javnosti.

Svi ugovori i sporazumi koje je Javno-komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” iz Zrenjanina imalo s konzorcijumom “Grupe Zilio” iz kojeg je proistekla firma “Fabrika vode doo” su istekli, a javnosti nije poznato da je sproveden novi postupak za pružanje usluge prečišćavanja pijaće vode.

Opravdana je sumnja da je u pitanju nastavak nezakonitih radnji u vezi s poslovima vodosnabdevanja u Zrenjaninu, zbog kojih je Građanski preokret pre godinu dana podneo krivične prijave protiv tadašnjeg gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora vodovoda Predraga Bodiroge i još četiri povezana lica, a početkom ove godine i protiv ministra privrede Gorana Kneževića zbog podstrekavanja na krivična dela.

Građanski preokret poziva pravosudne organe, a pre svega nadležno tužilaštvo, da konačno reaguju i spreče protivzakonite i kriminalne radnje javnih funkcionera i s njima povezanih lica, kako bi javni resursi bili zaštićeni od dalje zloupotrebe.

Povezane vesti: