Vučić preko Informera kleveće Građanski preokret

U stilu svog političkog oca Vojislava Šešelja i idola Slobodana Miloševića, Aleksandar Vučić za svoju lošu vladavinu i njene katastrofalne rezultate okrivljuje strane sile i njihove navodne plaćenike u Srbiji – takozvane domaće izdajnike.

Koristeći svoj nezvanični službeni list – Informer, u tekstu “NVO koje finansira SAD i EU lažima napale kineske kompanije koje su u Srbiju uložile 2,74 milijarde evra i zaposlile na hiljade ljudi” od 14.07.2020. godine potpisanim od strane A. Crnomarković, prozvani su Građanski preokret, CEKOR i Regulatorni Institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) kao organizacije koje za navodnu materijalnu korist iznose neistine o kineskim investicijama u Srbiji.

Građanski preokret se finansira u skladu sa zakonima Republike Srbije, a rad mu je potpuno transparentan. U vezi sa izgradnjom fabrike guma Linglong do sada se angažovao u otkrivanju i obelodanjivanju dokumenata državnih organa Srbije, od ugovora kojim je kineskom investitoru poklonjeno skoro 100 hektara bivših oranica do građevinskih dozvola izdatih mimo zakonske procedure kojim je omogućen početak izgradnje fabrike bez Studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

U Srbiji više nikog ne može da iznenadi to što aktuelna vlast putem svojih lažnih medija, na čijem čelu je Informer, vređa građane koji žele transparentan i zakonit rad državnih organa i zaštitu svoje životne sredine. Lov na veštice je omiljeni sport politikanata koji skreću pažnju sa sopstvenih marifetluka i nesposobnosti. Koliko je Informer medij, koliko su mu tekstovi studiozni i zasnovani na činjenicama, i koliko su ljudi koji u toj redakciji primaju platu novinari, vidi se i po tome što je u navedenom tekstu dva puta pogrešno napisan naziv naše organizacije, a navodno se razotkrivaju informacije o njenom radu.

Građanski preokret pozdravlja dolazak invetitora u Srbiju, pod uslovom da im ulazak na naše tržište nije omogućen privatnim interesima vlastodržaca, a na štetu prirode, države, ostalih privrednika i građana. Zalažemo se za jednak tretman svih investitora, bez obzira iz koje zemlje dolaze, a insistiramo da državni organi svoj posao rade savesno i po slovu zakona, a ne po privatnoj volji uzurpatora vlasti.