Otvoreno pismo Ani Brnabić: znate li koji je danas datum?

Gospođo Brnabić,
Tokom poslednje dve godine dva puta ste dolazili u Zrenjanin i davali izjave u vezi s ovdašnjim postrojenjem za prečišćavanje vode za piće.
Početkom prošle godine izjavili ste da je dobra vest što je postrojenje za prečišćavanje vode završeno, da je problem u zakonu koji ne dozvoljava da se tim poslom bavi privatno preduzeće i da će rešenje biti u tome da Grad Zrenjanin preuzme vlasništvo nad njim, uz svesrdnu pomoć vlade na čijem ste čelu.
Pre Vaše druge posete Zrenjaninu, država je ipak promenila Zakon o komunalnim delatnostima i omogućila privatnom postrojenju da se bavi preradom i distribucijom vode za piće.
Tokom druge posete Zrenjaninu, u junu ove godine, bili ste u “fabrici vode” i saopštili da je država dala milionska sredstva iz budžeta privatnom investitoru kako bi se prevazišao problem vodosnabdevanja u gradu. Pred Vama i kamerama, uz Vaše odobravanje konkludentnom radnjom – potvrdnim klimanjem glavom, vlasnik postrojenja Nenad Obradović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić su rekli da će od sredine jula kroz vodovodnu mrežu poteći ispravna voda za piće, a zatim biti ukinuta zabrana njene upotrebe.
Vi lično ste rekli: “Važno je da građani znaju šta radimo, šta smo investirali, zašto se pomeraju rokovi i ko je odgovoran da ti rokovi, koje smo nove postavili, budu ispunjeni”.
Gospođo Brnabić, znate li koji je danas datum?
Znate li šta državni funkcioneri u ozbiljnim državama preduzimaju prema nižerangiranim funkcionerima koji su (im) davali netačne informacije?
Znate li šta odgovorni ljudi na pozicijama poput Vaše rade kada se ispostavi da su u vezi s istim pitanjem, u kratkom roku, dva puta obmanjivali građane i javnost?
Znate li šta se u ozbiljnim državama dešava s odgovornima za davanje milionskih sredstava iz državnog budžeta privatnom preduzeću koje ne ispunjava ugovorne obaveze?

Brnabić u Zrenjaninu 2018-2019, obećanja i obmane