Sumnjivom konzorcijumu gradske pare za fabriku vode

Zrenjaninske vlasti odlučile da uplate 67,5 miliona dinara konzorcijumu sastavljenom od tri mikro pravna lica. Iznos koji grad namerava da uplati premašuje 50 odsto ukupnog kapitala tog konzorcijuma, a uplata je protivna ugovoru iz 2015. godine po kome investitor snosi troškove izgradnje i servisiranja postrojenja, a grad plaća samo uslugu prečišćavanja vode.

Gradska vlast u Zrenjaninu odlučila je prošle nedelje da iz budžeta grada uplati 67,5 miliona dinara konzorcijumu koji gradi “fabriku vode”, a koji se sastoji iz tri mikro pravna lica, s ukupno šest zaposlenih i kapitalom od 128,2 miliona dinara. Jedan član konzorcijuma nije podneo zakonom obavezni redovni godišnji finansijski izveštaj za 2018. godinu, a jedan član konzorcijuma je imao račun u blokadi tokom oktobra 2018. godine. Radi se o tri povezana pravna lica koje imaju sedište na istoj adresi i zajedničkog zakonskog zastupnika.

Iznos koji gradska vlast namerava da uplati konzorcijumu koji gradi “fabriku vode” premašuje 50% ukupnog kapitala tog konzorcijuma, a uplata je protivna ugovoru koji je zaključen 2015. godine, po kome isključivo investitor snosi troškove izgradnje i servisiranja postrojenja, a grad preko svog javno-komunalnog preduzeća plaća samo uslugu prečišćavanja vode.

Podaci preuzeti s portala Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije

Građanski preokret smatra da je u pitanju organizovani pokušaj nanošenja štete budžetu grada od strane gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Predraga Bodiroge i zakonskog zastupnika konzorcijuma koji gradi “fabriku vode” Nenada Obradovića, zarad sticanja protivpravne imovinske koristi.

Povezana vest: