Sanitarna saglasnost nema veze s vodom

Pre nekoliko dana, Grad Zrenjanin i Gruppo Zilio Beograd, investitor izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode za piće, zajednički su pompezno obavestili javnost da je “ishodovana sanitarna saglasnost za korišćenje fabrike vode”.

Prema Zakonu o sanitarnom nadzoru, objekti koji dobijanju sanitarne dozvole pre početka rada su, između ostalih, ambulante, restorani, kafići, kozmetički saloni, frizerski saloni, vrtići, sportske hale, autobuske stanice i mnogi drugi objekti. Sanitarna saglasnost za rad “fabrike vode” nema apsolutno nikakve veze s kvalitetom vode koju to postrojenje isporučuje.

Gradska vlast treba da prestane da se ponaša kao portparol investitora postrojenja za prečišćavanje vode jer je on druga ugovorna strana, pružalac usluge koju je grad naručio. Zrenjanince zanima da li se ugovorom definisana usluga pruža ili ne, odnosno kakva voda im izlazi iz slavina, a hvaljenje sanitarnom saglasnošću, uređenošću kancelarija i lepotom svojih cvetnih aranžmana, neka Gruppo Zilio Beograd zadrži za sebe.