Tužioci u Zrenjaninu da se ne nadmeću sa Zagorkom Dolovac

Pozivamo osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu Mladena Vujića i višeg javnog tužioca u Zrenjaninu Borislava Miglinskog da prestanu da se nadmeću sa Zagorkom Dolovac u ćutanju i neradu, i da konačno reaguju na sve više javno iznetih svedočenja o izvršenju krivičnih dela na gradilištu fabrike autoguma Linglong.

Prethodnih dana mediji su preneli izjave zaposlenih na tom gradilištu koje nesumnjivo ukazuju na krivična dela protiv opšte sigurnosti, zlostavljanje i mučenje, i krvična dela povrede prava po osnovu rada.

Nadležnim tužilaštvima u Zrenjaninu ranije su podnete i krivične prijave zbog gradnje fabrike autoguma Linglong bez građevinske dozvole i zbog sumnje na trgovinu ljudima, na koje još uvek nije reagovano.

Gradnja te fabrike, koju je Vlada proglasila projektom od posebnog značaja za državu, već je postala posebna bruka Srbije, jer se o njoj širom sveta govori kao evropskom mestu robovskog rada i potpunog bezakonja. Zato je krajnje vreme za opsežne istrage i odgovarajuće krivične procese.