Zrenjanin krši Zakon o komunalnim delatnostima

Član 2. Zakona o komunalnim delatnostima glasi: “komunalne delatnosti u smislu ovog zakona su delatnosti pružanja komunalnih usluga od značaja za ostvarenje životnih potreba fizičkih i pravnih lica kod kojih je jedinica lokalne samouprave dužna da stvori uslove za obezbeđenje odgovarajućeg kvaliteta, obima, dostupnosti i kontinuiteta, kao i nadzor nad njihovim vršenjem”.

Već danima, Grad Zrenjanin ne obezbeđuje svojim stanovnicima ni tehničku vodu jer jer pritisak u vodovodnoj mreži toliko slab da jedva stiže do stanova na prvim spratovima stambenih zgrada.

U vreme najveće epidemije u poslednjih 100 godina, veliki deo građana Zrenjanina ne može ni ruke da opere.

Umesto da postupi po zakonu, Grad Zrenjanin se preko svog javno-komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” dopisuje sa investitorom propalog prečistača pijaće vode, moleći ga da obezbedi ugovoreni pritisak.

Izgleda da se od kvaliteta vode potpuno odustalo, a Zrenjaninci treba da budu srećni ako im bilo šta teče iz slavina.

Građanski preokret ponavlja svoj zahtev od 23. marta, da Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada Vojvodine na sebe preuzmu brigu o snabdevanju pijaćom vodom stanovnika Zrenjanina tokom vanrednog stanja i skraćenog vremena slobode kretanja.

Zahtevamo i da Grad Zrenjanin hitno okonča predizborno započeto snabdevanje vodom iz propalog postrojenja i obezbedi svim svojim stanovnicima tehničku vodu odgovarajućeg pritiska.